MENY

HOTELL SAVOY - HÖSTEN 2019

Måndag - Torsdag 17 - 21

Fredag - Lördag 17 - 22
Söndag 17 - 21

förrätter / starters

RÅBIFF / Beef Tartare - 179

Sesampanerad, halstrad råbiff, friterade 

blomkålsblad, sojatapioka, sjögräs, 

misoemulsion.
(Beef Tartare coated in sesame seeds, fried cauliflower leaves, soy tapioca, seaweed, miso emulsion.)

 

 

GRILLADE RÖDRÄKOR / Grilled Shrimps - 145

Rödräkor grillade på spett, serveras med 

pak choy, srirachadipp, koriander.
(Grilled shrimps served with pak choi, sriracha dip and coriander.)

 

 

VITLÖKSBRÖD / Garlic Bread - 79

Parmesangratinerat, serveras med aioli.

(Served with a parmesan gratin and aioli)

 

 

LÖJROM / Whitefish Roe - 235

Västerbottensostpaj, bakad i panna toppas med 

Kalixlöjrom, crème fraîche, rödlök.

(Whiteroe Roe laid upon a quiche of Västerbotten cheese baked in the pan, served with creme fraiche and red onion)

 

 

RÖDBETS CARPACCIO / Beetroot Carpaccio - 139

Saltrostade valnötter, smörsås smaksatt 

med apelsin, vattenkrasse.

(Salt-roasted walnuts, vegan blue cheese, truffle oil and ruccola lettuce)

såser / sauces

BBQ - 29

Hollandaise - 29

Bearnaise - 29

Rödvinssås / Red wine sauce - 29

Pepparsås / Peppercorn sauce - 29

sides

POTATISGRATÄNG / Potatoes baked in a cheese gratin - 40

 

POTATISPURÉ  / Mashed Potatoes - 35

 

POMMES / Fries - 35

 

GRILLSALLAD / Seasonal salad - 45

 

SHIITAKE RISOTTO - 65

 

SCHALOTTENLÖKAR / Shallots - 35

Schalottenlökar kokta i persilja, 

vitlök, rödvin

 

BLOMKÅL / Cauliflower - 55

Rostad blomkål, serveras med 

blomkålspuré smaksatt med tryffel.

(Roasted cauliflower served with cauliflower and truffle puree.)

 

GRILLAD SPARRIS / Grilled Asparagus - 39

Träkolsgrillad grön sparris.

(charcoal-grilled green asparagus.) 

varmrätter / main course

COMBO GRILL

Kökets medley på grill av det bästa 

från menyn.

(A kitchen’s medley of the best selections from Savoy’s grill)

(min 2pp)  349/person

 

HÖGREVSBURGARE / Hamburger

Gjord på färskmald högrev, 

krispsallad, tomat, rödlök, saltgurka,

dressing och pommes frites.

(Made with fresh beef shoulder, served with a crisp salad, gherkin., dressing and fries.)

219

 

CAESARSALLAD

med grillad majskyckling, 

baconchips, parmigiano och krutonger.

(with grilled corn-fed chicken, bacon chips, parmgiano and croutons)

185

 

HUSMAN

(Mån - fre)

(Mon - fri) 

Varierar varje kväll
(varies every evening)

145

 

 

varmrätter från grillen /

main courses from the grill

Oxfilé / Beef Fillet 200g - 285:-

Rönke, Norra Finland

 

Ryggbiff med kappa / Rib-eye Steak 250g - 259:-

IBP. USA

 

Entrecoté / Lamb Steak 300g - 265:-

Svenska gårdar

 

Shortribs 250g - 245:-

Donaldrussel, Storbritanien

 

Karré / Pork Fillet 200g - 229:-

Iberico, Bellota, Spanien

 

Torsk /  Cod 180g - 269:-

Norska havet

Ren ytterfilé / Reindeer Fillet 160g - 269:-

 

Rotselleri / Celeriac - 125:-

dessert

 

Ananas / Pineapple - 75

Grillad ananas, miso karamell, vaniljglass
(Grilled pineapple, miso caramel and vanilla ice cream.)

Choklad fondant - 89

Choklad smul, hallonsorbet samt hallon coulis.
(Chocolate fondant cake, raspberry sorbet, raspberry sauce.)

Lemon meringue-pie - 89

Citron och maräng paj serveras med citron sorbet.
(Lemon meringue pie served with a lemon sorbet.)

Sorbet - 55

Fråga din servitör vilka sorbeter som serveras ikväll.
(Ask your waiter which flavours will be served on the evening.)

Room service tillägg: 90:-