MENY
HOTELL SAVOY - HÖSTEN 2019
Måndag - Torsdag 17 - 21
Fredag - Lördag 17 - 22
Söndag 17 - 21
förrätter / starters
RÅBIFF / Beef Tartare - 179
Sesampanerad, halstrad råbiff, friterade
blomkålsblad, sojatapioka, sjögräs,
misoemulsion.
(Beef Tartare coated in sesame seeds, fried cauliflower leaves, soy tapioca, seaweed, miso emulsion.)
GRILLADE RÖDRÄKOR / Grilled Shrimps - 145
Rödräkor grillade på spett, serveras med
pak choy, srirachadipp, koriander.
(Grilled shrimps served with pak choi, sriracha dip and coriander.)
VITLÖKSBRÖD / Garlic Bread - 79
Parmesangratinerat, serveras med aioli.
(Served with a parmesan gratin and aioli)
LÖJROM / Whitefish Roe - 235
Västerbottensostpaj, bakad i panna toppas med
Kalixlöjrom, crème fraîche, rödlök.
(Whiteroe Roe laid upon a quiche of Västerbotten cheese baked in the pan, served with creme fraiche and red onion)
RÖDBETS CARPACCIO / Beetroot Carpaccio - 139
Saltrostade valnötter, smörsås smaksatt
med apelsin, vattenkrasse.
(Salt-roasted walnuts, vegan blue cheese, truffle oil and ruccola lettuce)
såser / sauces
BBQ - 29
Hollandaise - 29
Bearnaise - 29
Rödvinssås / Red wine sauce - 29
Pepparsås / Peppercorn sauce - 29
sides
POTATISGRATÄNG / Potatoes baked in a cheese gratin - 40
POTATISPURÉ / Mashed Potatoes - 35
POMMES / Fries - 35
GRILLSALLAD / Seasonal salad - 45
SHIITAKE RISOTTO - 65
SCHALOTTENLÖKAR / Shallots - 35
Schalottenlökar kokta i persilja,
vitlök, rödvin
BLOMKÅL / Cauliflower - 55
Rostad blomkål, serveras med
blomkålspuré smaksatt med tryffel.
(Roasted cauliflower served with cauliflower and truffle puree.)
GRILLAD SPARRIS / Grilled Asparagus - 39
Träkolsgrillad grön sparris.
(charcoal-grilled green asparagus.)
varmrätter / main course
COMBO GRILL
Kökets medley på grill av det bästa
från menyn.
(A kitchen’s medley of the best selections from Savoy’s grill)
(min 2pp) 349/person
HÖGREVSBURGARE / Hamburger
Gjord på färskmald högrev,
krispsallad, tomat, rödlök, saltgurka,
dressing och pommes frites.
(Made with fresh beef shoulder, served with a crisp salad, gherkin., dressing and fries.)
219
CAESARSALLAD
med grillad majskyckling,
baconchips, parmigiano och krutonger.
(with grilled corn-fed chicken, bacon chips, parmgiano and croutons)
185
HUSMAN
(Mån - fre)
(Mon - fri)
Varierar varje kväll
(varies every evening)
145
varmrätter från grillen /
main courses from the grill
Oxfilé / Beef Fillet 200g - 285:-
Rönke, Norra Finland
Ryggbiff med kappa / Rib-eye Steak 250g - 259:-
IBP. USA
Entrecoté / Lamb Steak 300g - 265:-
Svenska gårdar
Shortribs 250g - 245:-
Donaldrussel, Storbritanien
Karré / Pork Fillet 200g - 229:-
Iberico, Bellota, Spanien
Torsk / Cod 180g - 269:-
Norska havet
Ren ytterfilé / Reindeer Fillet 160g - 269:-
Rotselleri / Celeriac - 125:-
dessert
Ananas / Pineapple - 75
Grillad ananas, miso karamell, vaniljglass
(Grilled pineapple, miso caramel and vanilla ice cream.)
Choklad fondant - 89
Choklad smul, hallonsorbet samt hallon coulis.
(Chocolate fondant cake, raspberry sorbet, raspberry sauce.)
Lemon meringue-pie - 89
Citron och maräng paj serveras med citron sorbet.
(Lemon meringue pie served with a lemon sorbet.)
Sorbet - 55
Fråga din servitör vilka sorbeter som serveras ikväll.
(Ask your waiter which flavours will be served on the evening.)
Room service tillägg: 90:-